Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Mega green burger van Michaël Sels

Recept van diëtist en chef Michaël Sels

Ingrediënten voor 2 personen

  • tuinerwten: 150 g
  • verse dille: 7,5 g
  • havermoutvlokken: 50 g
  • feta: 50 g
  • ei: 1
  • volkorenbroodjes: 2
  • mayonaise: 1 el
  • currypoeder: 0,5 tl
  • wortel: 1
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook met een snuifje zout. Blancheer de tuinerwten hierin gedurende 2 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  2. Mix in een blender de havermoutvlokken tot een fijn meel.
  3. Voeg de tuinerwten, de dille en het ei toe en mix nog 1 à 2 minuten.
  4. Brokkel in een kom de feta fijn en roer het havermout-erwtenmengsel er vervolgens doorheen.
  5. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Rol ze eens tot balletjes en duw ze dan wat plat.
  6. Giet een goede scheut olie in een warme pan en bak de burgertjes zo'n 3 tot 5 minuten of tot ze een licht krokant korstje krijgen.
  7. Was ondertussen de wortels en snij er met behulp van een dunschiller lange linten van.
  8. Meng het currypoeder door de mayonaise.
  9. Snij de volkorenbroodjes open. Breng op de onderkant een laagje mayonaise aan, leg daarop de burger. Drapeer de wortellinten op de burger en zet er dan de bovenkant van het broodje weer op.