Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Mexicaanse soep

Ingrediënten voor 2 personen

  • wortelen: 250 g
  • gepelde tomaten: 100 g
  • FODMAP-arm bouillonblokje: 0,5
  • chilipoeder: 0,25 el
  • komijnpoeder: 0,5 tl
  • kokosroom: 0,5 el
  • mais uit blik: 25 g
  • lente-uitjes: 1
  • maistortilla: 1
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Schil de wortelen en snijd ze in grove stukken. Verhit olijfolie in een grote pot en stoof de wortelen aan. Voeg de gepelde tomaten, een halve liter water, een bouillonblokje, komijn en chilipoeder toe.
  2. Laat de soep 40 minuten koken. Mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tortilla’s in lange sliertjes, bak ze in een hete pan tot ze goudbruin zijn. Let op: de tortilla’s lijken lang niet te bruinen en plots gaat het snel, dus blijf erbij wanneer ze bakken.
  4. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in kleine ringetjes.
  5. Werk de soep af met een schep kokosroom, mais, de groene lente-uiringetjes en sliertjes tortilla.

Dit recept komt uit het 'Prikkelbare darmen kookboek: recepten voor een rustige buik' van Michaël Sels en Heiko De Schepper.