Ingrediënten voor 2 personen
- zalmfilet: 200 g
- soepgroenten: 200 g (diepvries)
- zure room: 65 ml
- eierdooier: 1
- room: 1,5 el
- visbouillon: 750 ml
- dille: 1,5 el (vers)
- boter
- peper
- zout
Bereiding
- Was en snij de (diepvries) soepgroenten in stukjes en stoof deze kort aan in de boter. Voeg de visbouillon toe en laat circa 15 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de vis in reepjes. Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon tot alles gaar is.
- Meng ondertussen de room met de eierdooier. Roer dit onder de soep en neem de pan van het vuur.
- Leg de vis in een diep bord en giet de soep erover. Werk af met een theelepel zure room.
- Lekker met volkoren brood of knäckebröd.
Tips:
- Je kan variëren met de vis. Gebruik gerust ook eens kabeljauwfilet, heilbot, vis van het seizoen …
- Witte preistengels en witte selder zijn hier een aanrader. Andere groenten kunnen natuurlijk ook, maar dan verliest de soep zijn witte kleur.