Ingrediƫnten voor 2 personen
- ossenhaas: 200 g
- aardappelen: 300 g
- wortel: 1 (grote)
- radicchio: 0,5
- witte kool: 0,5 (kleine)
- knolselder: 0,5 (kleine)
- rozijnen: 1 el
- witte wijnazijn: 2 el
- yoghurt: 2 el
- olijfolie
- dille (verse)
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de kool, wortelen en de knolselder in dunne plakjes. Meng er de wijnazijn en de rozijnen onder. Breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten trekken.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar. Plet ze fijn met een vork en roer er een beetje olijfolie onder. Breng op smaak met peper.
- Bak de ossenhaas in een pan met weinig olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de dille fijn en meng samen met de yoghurt onder de koolsalade. Snij de radicchio fijn en meng die op het laatste bij de kolen.
- Serveer de koolsalade op een bord en leg de gebakken ossenhaas erop. Schik de aardappelen erbij. Werk af met enkele toefjes yoghurtsaus.
Tip: je kan de wijnazijn vervangen door balsamicoazijn.