Ingrediënten voor 2 personen
aardappelen: 500 g (bloemige)
spinazie: 250 g
champignons: 125 g (in plakjes)
knoflookteentjes: 1
dieetmargarine: 1 el
ei: 1 (klein)
melk: 1 el
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen. Pureer met de melk, het ei en de helft van de margarine. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
Spoel de spinazie. Laat ze slinken in het aanhangende water. Doe er de knoflook bij en kruid met peper en zout.
Bak de champignons kort op een hevig vuur, in de rest van de margarine.
Schep de spinazie en de champignons in laagjes in een ovenschaal. Dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad.
Zet 15 minuten in een hete oven van 175°C.