Ingrediënten voor 2 personen
zalm: 200 g (filet)
asperges: 500 g (witte)
rode ui: 0,5
basilicum (handvol)
olijfolie
peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook de asperges beetgaar in 5-10 minuten. Laat goed uitlekken, maar bewaar een beetje kookvocht.
- Snij de rode ui in fijne ringen. Scheur de blaadjes van de basilicum.
- Verdeel de asperges over stukken bakpapier of aluminiumfolie. Leg daarop het stuk zalm. Verdeel ook de ui en de basilicum erover. Besprenkel met olijfolie en voeg aan elk pakketje ook 1 el kookvocht van de asperges toe. Breng verder op smaak met peper en de zoutvervanger. Vouw het bakpapier of aluminiumfolie toe zodat je een pakketje hebt, maar zorg ervoor dat er nog wat ruimte is. Pak dus niet te strak in.
- Bak de vis gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 15-20 minuten.
- Serveer met een klein slaatje en wat pasta of aardappelen.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.