Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Pasta frittata

Ingrediënten voor 2 personen

  • volkoren penne: 200 g
  • champignons: 125 g
  • ei: 2
  • mozzarella light: 25 g
  • sjalot: 0,5
  • olijfolie
  • basilicum (handvol verse)
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…

Bereiding

  1. Kook de volkoren penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en besprenkel met wat olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  2. Klop vervolgens de eieren in een kom, snij de mozzarella in heel kleine stukjes en meng door de eieren. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger. Voeg vervolgens de pasta toe en roer het geheel door elkaar.
  3. Snipper de sjalot fijn en maak de champignons schoon en snij ze in 4.
  4. Bak de sjalot glazig in een hete pan met olie. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Voeg ook het pasta-eimengsel toe en laat ongeveer 3 minuten afgedekt op een laag vuur bakken. Draai de frittata met behulp van een groot bord om en bak de andere kant ook ongeveer 3 minuten op een zacht vuur.
  5. Snij de frittata in punten en werk af met de basillicum.
  6. Lekker met een slaatje.

Tip:

  • Je kan de frittata zowel warm als koud serveren.
  • Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.