Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Pasta met pesto van boerenkool

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • spekblokjes: 125 g
  • volkoren pasta: 150 g 
  • zongedroogde tomaat: 125 g
  • boerenkool: 50 g
  • Parmezaanse kaas: 20 g
  • pijnboompitten: 15 g
  • noten (handvol - naar keuze)
  • teen look: 0,5
  • citroensap
  • olijfolie: 1,5 el
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de boerenkool en snij grof. Blancheer kort in kokend water en laat goed uitlekken.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een hete pan zonder olie.
  4. Mix de boerenkool met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, look, olijfolie en het citroensap tot een glad geheel. Breng op smaak met wat peper. Is de pesto nog te dik? Voeg er dan nog wat olie of water aan toe.
  5. Bak de spekjes krokant in een hete pan zonde olie. Snij ondertussen de zongedroogde tomaten en de noten in stukken en voeg ze op het einde toe aan het spek zodat ze ook warm worden.
  6. Meng de spekjes, noten en zongedroogde tomaten met de boerenkoolpesto. Serveer met de pasta.

Tip: ook lekker met ansjovis in plaats van met spek.