Ingrediƫnten voor 2 personen
- pompoen: 500 g
- groentebouillon: 250 ml
- parmaham of gekookte ham: 125 g (in smalle reepjes)
- volkorenpasta: 275 g (tagliatelle, macaroni of andere pasta)
- magere room: 150 ml
- ui: 1
- knoflookteentjes: 2 (uitgeperst)
- peterselie: 4 el (gehakte)
- olijfolie: 2 el
- nootmuskaat: 1 mespunt (gemalen)
- magere geraspte kaas
Bereiding
- De pompoen in kleine blokjes snijden.
- Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie. De peterselie toevoegen en nog even verder laten bakken. De pompoen toevoegen en alles nog een tweetal minuten bakken. Groentebouillon toevoegen en aan de kook brengen. Met deksel laten koken tot de pompoen zacht is.
- De pasta ondertussen koken.
- De parmaham of gekookte ham even opbakken. Voeg dit bij de pompoen.
- Laat de pasta goed uitlekken en leg hem in een vuurvaste schaal of kom.
- Doe de magere room bij het pompoenmengsel met de ham en verwarm nog even. Breng dit mengsel op smaak.
- Schep dit mengsel over de pasta. Bestrooi de schotel met de kaas en laat het even gratineren in de oven.