Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Pastasalade met kalkoen, zongedroogde tomaten en champignons

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • kalkoenfilet: 200 g
  • spirelli: 150 g (volkoren)
  • champignons: 250 g
  • gemengde salade: 75 g
  • zongedroogde tomaat (in marinade): 6
  • olijfolie
  • balsamicoazijn: 1,5 el
  • basilicum (vers)
  • rozemarijn
  • tijm
  • peper

Bereiding

  1. Kook de spirelli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Bak de kalkoenfilet in de pan en breng op smaak met wat peper, rozemarijn en tijm. Laat afkoelen.
  3. Reinig de champignons. Snij ze in schijfjes en bak ze in olijfolie. Blijf roeren tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en laat ze afkoelen.
  4. Snij intussen de gebakken en afgekoelde kalkoenborstfilet in reepjes. Meng ze onder de champignons en voeg de olijfolie en de balsamicoazijn toe.
  5. Meng de gemengde salade met de afgekoelde spirelli, de champignons en de kalkoenreepjes. Versier met stukjes zongedroogde tomaten en fijngesneden basilicum. 

Tip: bij koude gerechten kan je olijfolie gerust eens vervangen door koolzaadolie of walnootolie. Dat zijn bronnen van omega-3. Variatie doet je goed!