Ingrediƫnten voor 2 personen
- kalkoenfilet: 200 g
- spirelli: 150 g (volkoren)
- champignons: 250 g
- gemengde salade: 75 g
- zongedroogde tomaat (in marinade): 6
- olijfolie
- balsamicoazijn: 1,5 el
- basilicum (vers)
- rozemarijn
- tijm
- peper
Bereiding
- Kook de spirelli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
- Bak de kalkoenfilet in de pan en breng op smaak met wat peper, rozemarijn en tijm. Laat afkoelen.
- Reinig de champignons. Snij ze in schijfjes en bak ze in olijfolie. Blijf roeren tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en laat ze afkoelen.
- Snij intussen de gebakken en afgekoelde kalkoenborstfilet in reepjes. Meng ze onder de champignons en voeg de olijfolie en de balsamicoazijn toe.
- Meng de gemengde salade met de afgekoelde spirelli, de champignons en de kalkoenreepjes. Versier met stukjes zongedroogde tomaten en fijngesneden basilicum.
Tip: bij koude gerechten kan je olijfolie gerust eens vervangen door koolzaadolie of walnootolie. Dat zijn bronnen van omega-3. Variatie doet je goed!