Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Pastasalade met kervel, radijsjes en druiven

Ingrediënten voor 2 personen

  • pasta: 150 g (Griekse)
  • rucola: 65 g
  • kervel: 0,5 (bussel)
  • druiven: 0,5 (tros)
  • radijzen: 0.5 (bos)
  • appel: 0,5
  • olijfolie: 3 el
  • mosterd: 0,5 tl
  • azijn: 0,5 tl
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in een groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta uitlekken en afkoelen.
  2. Was de andere ingrediënten en snij ze in stukken:
    - de radijzen in 4
    - hak de kervel fijn
    - druiven in 2
    - appel in kleine stukjes
  3. Maak de vinaigrette door de olijfolie, mosterd, azijn en de kervel te mengen. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger. Meng de vinaigrette onder de koude pasta. Voeg daarna de rucola, radijzen, kervel en de druiven toe.
  4. Meng de appel kort voor het opdienen onder de salade zodat de stukjes niet bruin worden.  

Tip:

  • Vervang een deel van de olijfolie door andere plantaardige oliën zoals walnootolie of lijnzaadolie.
  • Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken.

  • Ook lekker met een stukje gebakken vis bij!