Ingrediënten voor 2 personen
- quorn: 85 g (gehakt)
- penne: 150 g (volkoren)
- passata: 250 g
- wortel: 2
- champignons: 125 g
- sjalot: 0,5
- teen look: 1
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Versnipper de knoflook en sjalot, snij de champignons en bak deze in olijfolie. Voeg de knoflook als laatste toe tijdens het bakken. Voeg het Quorn gehakt toe. Kruid met peper en de zoutvervanger. Overgiet met de tomatensaus en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Breng op smaak met Provençaalse kruiden.
Tip:
- Ook lekker met wat spinazie.
- Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.