Ingrediƫnten voor 2 personen
- pistolets: 2 (volkoren)
- kidneybonen: 200 g
- kastanjechampignons: 65 g
- bleekselderij: 0,5 (stengel)
- rode ui: 0,5
- tomatenpuree: 0,5 el
- ei: 0,5
- volkorenbrood: 1 (sneetje)
- olijfolie: 2 el
- tabasco
- tijm: 0,5 el (vers)
- peper
- zout
Bereiding
- Was de champignons en de bleekselderij en snij ze in kleine stukjes. Snipper de ui fijn.
- Bak de champignons in een hete pan met olie tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
- Verkruimel het brood. Voeg de kidneybonen en tomatenpuree toe en pureer alles in de blender tot een dikke pasta.
- Meng het ei door de puree en breng op smaak met wat zout en tabasco naar smaak.
- Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er burgers mee.
- Bak de burgers 5 minuten in een pan met olie tot ze bruin zijn. Draai ze voorzichtig om.
- Heerlijk met een slaatje!