Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Door een probleem bij verzendingsfirma zijn de brieven voor de betaling van onze verzekeringen later dan voorzien verstuurd. Meer weten

Pittige groenteburger

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • pistolets: 2 (volkoren)
  • kidneybonen: 200 g
  • kastanjechampignons: 65 g
  • bleekselderij: 0,5 (stengel)
  • rode ui: 0,5
  • tomatenpuree: 0,5 el
  • ei: 0,5
  • volkorenbrood: 1 (sneetje)
  • olijfolie: 2 el
  • tabasco
  • tijm: 0,5 el (vers)
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Was de champignons en de bleekselderij en snij ze in kleine stukjes. Snipper de ui fijn. 
  2. Bak de champignons in een hete pan met olie tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Verkruimel het brood. Voeg de kidneybonen en tomatenpuree toe en pureer alles in de blender tot een dikke pasta.
  4. Meng het ei door de puree en breng op smaak met wat zout en tabasco naar smaak. 
  5. Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er burgers mee. 
  6. Bak de burgers 5 minuten in een pan met olie tot ze bruin zijn. Draai ze voorzichtig om. 
  7. Heerlijk met een slaatje!