Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Plaattaart met rammenassaus

Ingrediënten voor 2 personen

  • filodeeg (meerdere vellen)
  • groenten naar keuze: 250 g (pompoen, pastinaak, champignons...)
  • rammenas: 1
  • veldsla: 75 g
  • zure room: 100 ml (15% vetgehalte)
  • citroensap(scheut)
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)

Bereiding

  1. Gebruik meerdere vellen filodeeg en leg deze op de ovenplaat, vouw de randjes om. Gebruik bakpapier zodat het filodeeg niet aan de plaat blijft hangen. Heb je geen grote plaat om het fillodeeg op te leggen? Je kan ook een taartvorm gebruiken.
  2. Schil de rammenas en snij in stukken. Mix de rammenas fijn met de zure room. Breng op smaak met een scheut citroensap en wat peper en zout. Is de saus wat te vast? Doe er dan een scheut (soja)melk bij.
  3. Was de andere groenten en snij in plakjes of in blokjes. Je kan ook voorgesneden diepvriesgroenten gebruiken.
  4. Verdeel de rammenassaus over de bodem. Beleg de taart met de andere groenten. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Bak de plaattaart 20-25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200°C. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: hou je van looksmaak? Voeg dan een teentje look toe als je de rammenas fijnmixt met de zure room.