Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Pompoensoep met koriander

 

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • pompoen: 350 g (geschild en in blokjes gesneden)
  • ui: 1
  • groenten: 100 g (fijngesneden uit de diepvries)
  • knoflookteentje: 1
  • gember: 0,5 el (geraspt)
  • aardappel: 1 (kleine - geschild en in stukken gesneden)
  • groentebouillon: 500 ml 
  • plantaardige melk: 50 ml
  • laurier: 1 (blaadje) 
  • tijm: 1 (takje)
  • peterselie: 0,5 bosje
  • koriander: 0,5 bosje
  • olijfolie
  • peper

Bereiding

  1. Doe de olijfolie in de pan en bak de fijngesneden uien. Voeg nog voor ze bruin zijn de pompoen, de fijngesneden diepvriesgroenten, de gember, de laurier en tijm toe. Roer goed en giet er de liter groentebouillon bij. Kruid met wat peper. Laat 20 minuten garen op een zacht vuurtje.
  2. Voeg geperste knoflook toe en laat nog een paar minuutjes verder koken al roerend.
  3. Haal de laurier en tijm eruit en mix de groenten fijn. Voeg de plantaardige melk toe, roer goed.
  4. Schep de soep in soepkommen en versier met fijngesnipperde blaadjes koriander.