Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Pompoentaart met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 2 personen

  • tofu: 180 g
  • bladerdeeg (zonder boter): 1
  • pompoen: 0,5
  • spinazie: 200 g
  • ui: 1
  • champignons: 75 g
  • bloem: 1,5 el
  • groentebouillon: 50 ml
  • teen look: 1
  • olijfolie
  • komijn
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het bladerdeeg 15 minuten blind voor met behulp van bakgewichtjes.
  2. Pers zoveel mogelijk water uit de tofu en dep daarna droog. Snij in kleine blokjes. Rol door de bloem en breng op smaak met wat peper en zout. Bak mooi bruin in een hete pan met olie.
  3. Blancheer de spinazie een vijftal minuten en spoel daarna onder koud water. Laat goed uitlekken.
  4. Snipper de ui fijn en snij de pompoen in blokjes. Fruit de ui in een hete pan met olie tot ze glazig is. Voeg de geperste look en de champignons toe en bak even mee. Voeg daarna de pompoen toe en bak nog een 5-tal minuten. Blus met groentebouillon en laat nog een kleine 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot de pompoen zacht is. Doe als laatste de tofu erbij. Breng op smaak met peper, zout en komijn.
  5. Verdeel de spinazie over de bodem van de taart. Doe daarover het pompoenmengsel. Bak de taart nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. Lekker met een slaatje bij!