Ingrediënten voor 2 personen
- kabeljauwfilet: 200 g
- witte wijn: 75 ml
- olijven: 25 g (zwart)
- tomaat: 2
- paprika: 1
- ui: 2
- teen look: 2
- olijfolie
- peterselie
- laurier
- tijm
- boter
- peper
Bereiding
- Laat de olijfolie warm worden en bak de gesneden uienringen erin. Voeg de gesneden paprika toe en laat samen een tweetal minuten bakken. Voeg daarna de in partjes gesneden tomaat, de geperste look, gehakte peterselie, laurierblad en tijm aan toe. Kruid met peper en zout en voeg er de witte wijn bij. Laat 10 min sudderen op een zacht vuur onder een deksel.
- Verwarm de oven op 200°C. Leg de kabeljauwfilet in een beboterde vuurvaste schotel. Giet nu de inhoud van de groenten over de kabeljauw. Voeg de olijven toe en plaats de schotel in de oven. Laat gedurende 20 minuten verder garen. Werk af met peterselie.
- Lekker met pasta of rijst.