Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Quinoa met zoete aardappelen, krokante oesterzwammen en hazelnoten

Ingrediënten voor 2 personen

  • quinoa; 125 g
  • zoete aardappelen: 2
  • oesterzwammen: 250 g
  • handvol gehakte hazelnoten
  • olijfolie
  • currypoeder
  • paprikapoeder
  • groentebouillon
  • ahorn: 2 el
  • tamari: 2 el
  • peper
  • zout
  • groene kruiden als afwerking (bijvoorbeeld basilicum)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de zoete aardappelen in blokjes of halve maantjes.
  3. Leg ze in een ovenschotel met wat olijfolie, peper, zout, currypoeder en paprikapoeder.
  4. Zet gedurende 30 minuten in de oven.
  5. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking, in water met wat groentebouillon.
  6. Scheur de oesterzwammen in slierten.
  7. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie, ahorn, tamari en peper. Je hebt ongeveer 2 el ahorn en 2 el tamari nodig.
  8. Meng de oesterzwammen en de zoete aardappelen door de quinoa, samen met de hazelnoten.
  9. Kruid bij indien nodig. Werk af met de verse groene kruiden.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.