Ingrediënten voor 2 personen
- quinoa; 125 g
- zoete aardappelen: 2
- oesterzwammen: 250 g
- handvol gehakte hazelnoten
- olijfolie
- currypoeder
- paprikapoeder
- groentebouillon
- ahorn: 2 el
- tamari: 2 el
- peper
- zout
- groene kruiden als afwerking (bijvoorbeeld basilicum)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zoete aardappelen in blokjes of halve maantjes.
- Leg ze in een ovenschotel met wat olijfolie, peper, zout, currypoeder en paprikapoeder.
- Zet gedurende 30 minuten in de oven.
- Kook de quinoa gaar volgens de verpakking, in water met wat groentebouillon.
- Scheur de oesterzwammen in slierten.
- Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie, ahorn, tamari en peper. Je hebt ongeveer 2 el ahorn en 2 el tamari nodig.
- Meng de oesterzwammen en de zoete aardappelen door de quinoa, samen met de hazelnoten.
- Kruid bij indien nodig. Werk af met de verse groene kruiden.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.