Ingrediënten voor 2 personen
- radijzen: 0,5 (bussel met loof)
- aardappelen: 2
- uien: 1 (kleine)
- zoutarme bouillon zoals Damhert zoutarme groentebouillon, Knorr laag zoutgehalte bouillon, Sublimix zoutarme groentebouillon…: 750 ml
- olijfolie
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Was het loof van de radijzen.
- Snij de uien in stukken en stoof 2 tot 3 minuten in een hete pan met olie. Voeg het loof toe en laat nog even meestoven. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Was en snij de aardappels en radijsjes in blokken. Voeg toe aan de kokende bouillon en laat nog een 15-tal minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn.
- Mix het geheel glad en breng op smaak met wat peper en de zoutvervanger. Laat nog kort doorkoken. Serveer met enkele dunne schijfjes radijs.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout en bouillon gebruiken als je wil.