Ingrediënten voor 2 personen
kalkoenfilet: 200 g
tomaat: 1,5
aubergine: 1
courgette: 1
paprika: 1
ui: 1
teen look: 0,5
olijfolie
basilicum(vers)
tijm
laurier
rozemarijn
paprikapoeder
peper
zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
Snipper de ui en pers de look. Fruit de uien aan in de olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de look toe en bak kort mee.
Voeg de schoongemaakte en in blokjes gesneden groenten toe (behalve de tomaten). Stoof ze een kwartier lang zonder deksel op een zacht vuur. Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe. Kruid af naar wens. Hou wat basilicum blaadjes over als garnituur .
Laat het geheel met deksel nog eens 10 minuutjes zachtjes stoven.
Bak ondertussen de kalkoenfilets en kruid ze met peper en de zoutvervanger. Werk af met wat basilicumblaadjes.
Lekker met volkoren pasta of zilvervliesrijst.
Tip:
- Ui heeft een langere gaartijd dan look. Doe de ui en de look dus niet samen in een pan, maar bak de look tegen het einde kort mee. Anders is de kans groot dat je verbrande look krijgt.
- Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.