Ingrediënten voor 2 personen
- kokosmelk: 400 ml (uit blik)
- dessertrijst: 60 g
- vanille-extract: 1/3 tl
- capsule saffraan: 0,5 (van 0,1 g)
- agavesiroop: 1,5 el
- snuifje zout
Bereiding
- Zet de kokosmelk in een pot op het vuur.
- Voeg de dessertrijst toe en blijf roeren tot de rijst wat zachter is.
- Opgelet: zeker in het begin moet je blijven roeren, anders brandt de rijst aan op de bodem.
- Voeg het vanille-extract, de saffraan, de agave en een snuifje zout toe.
- Laat nog 20 minuten pruttelen, maar roer geregeld goed door om aanbranden te voorkomen.
- Deze rijstpap is lauw het lekkerst. Zo blijft de kokosmelk goed vloeibaar.
- Eet je ze koud, dan wordt het een iets vastere pap, omdat de kokosmelk wat stolt.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Plantaardig koken’ van PLANTBEEST by TARTELIES.