Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Risotto bolognaise

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • ui: 1 kleine
  • teen knoflook: 1 kleine
  • olijfolie
  • gehakt: 125 g
  • paprika: 0,5
  • wortel: 1
  • tomaten: 300 g
  • gezeefde tomaten (passata): 100 ml
  • bouillon: 375 ml
  • risottorijst: 150 g
  • linzen (uit blik): 125 g
  • Parmezaanse kaas: 50 g
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook fijn. Stoof ze glazig in een scheut olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul.
  2. Snijd de paprika en de wortelen in blokjes. Bak ze mee aan.
  3. Snijd de tomaten in grove stukken. Doe ze met de passata en de helft van de bouillon bij het gehakt. Laat alles 10 minuten flink doorkoken.
  4. Doe de risottorijst bij de saus en roer goed om. Zet het vuur laag en laat 15 tot 20 minuten sudderen. Voeg extra bouillon toe als het te droog wordt.
  5. Doe de linzen in een zeef of vergiet. Spoel onder koud stromend water en doe ze bij de risotto. Laat alles nog 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.

Dit recept komt uit het kookboek Plan 500 gram van Michaƫl Sels