Ingrediƫnten voor 2 personen
- ui: 1 kleine
- teen knoflook: 1 kleine
- olijfolie
- gehakt: 125 g
- paprika: 0,5
- wortel: 1
- tomaten: 300 g
- gezeefde tomaten (passata): 100 ml
- bouillon: 375 ml
- risottorijst: 150 g
- linzen (uit blik): 125 g
- Parmezaanse kaas: 50 g
- peper
- zout
Bereiding
- Snipper de ui en de knoflook fijn. Stoof ze glazig in een scheut olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul.
- Snijd de paprika en de wortelen in blokjes. Bak ze mee aan.
- Snijd de tomaten in grove stukken. Doe ze met de passata en de helft van de bouillon bij het gehakt. Laat alles 10 minuten flink doorkoken.
- Doe de risottorijst bij de saus en roer goed om. Zet het vuur laag en laat 15 tot 20 minuten sudderen. Voeg extra bouillon toe als het te droog wordt.
- Doe de linzen in een zeef of vergiet. Spoel onder koud stromend water en doe ze bij de risotto. Laat alles nog 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.
Dit recept komt uit het kookboek Plan 500 gram van Michaƫl Sels