Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Rode bietensoep

Ingrediënten voor 2 personen

  • rode biet: 250 g (gekookt)

  • noten: 25 g

  • aardappelen: 1

  • appel: 1

  • avocado: 1

  • rode ui: 0,5

  • teen look: 0,5

  • sojayoghurt: 1 el

  • groentebouillon: 375 ml

  • olijfolie

  • komijn

  • peper

  • zout

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn. Schil, was en snij de aardappelen in stukken. Snij ook de rode bieten en de helft van de appels in stukken.

  2. Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg op het einde de geperste look en de aardappelen toe. Breng op smaak met peper en een beetje komijn. Voeg de rode biet, de helft van de appels en de groentebouillon toe. Laat 15-20 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot alles gaar is. Mix fijn en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat water of groentebouillon toe als de soep te dik is.

  3. Snij ondertussen de avocado in 2, verwijder de schil en de pit. Plet de avocado met een vork tot je een smeuïge massa krijgt. Roer de sojayoghurt erdoor en breng op smaak met wat peper. Snij de noten en de helft van de appels in kleine stukjes. Meng door de avocado.

  4. Serveer de soep in een bord en werk af met de avocadocrème.

  5. Lekker met volkoren stokbrood.