Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Rodekoolsoep met gekarameliseerde appeltjes

Ingrediënten voor 2 personen

  • rodekool: 0,5
  • rode wijn: 50 ml
  • appel: 2
  • ui: 1
  • citroen: 0,5
  • zure room: 2 el (15% vetgehalte)
  • suiker: 1 el
  • groentebouillon: 375 ml (zoutarm)
  • boter (klontje)
  • olijfolie
  • gember: 1 cm
  • nootmuskaat
  • kaneel
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn. Snij de rodekool in stukken. Hoe kleiner de stukken, hoe sneller gaar en dus hoe sneller je soep klaar is. Schil en rasp de gember.
  2. Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de gember toe en bak kort mee. Voeg de rodekool, rode wijn, groentebouillon en het sap van de citroen toe en laat een klein halfuur sudderen op het vuur tot de rodekool gaar is. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  3. Terwijl de soep aan het koken is, kan je de appels karameliseren. Schil de appels en snij in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een pan. Voeg de suiker toe en dan de appels. Laat op een zacht vuurtje gaar worden in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met nog wat kaneel.
  4. Serveer de soep in diepe borden. Werk af met 1 el zure room per bord en verdeel de gekarameliseerde appels over de borden.

Lekker met een stuk volkoren stokbrood.