Ingrediƫnten voor 2 personen
- vis: 260 g (gerookt)
- kervel: 1 (bussel)
- veldsla: 65 g
- bosuitje: 1
- komkommer: 1 kleine
- olie: 2 el
- mosterd: 1 el
- ahornsiroop: 1 tl
- azijn: 1 tl
- peper
- zout
Bereiding
- Was de kervel en verwijder de lange stelen. Was ook de sla. Snij de bosui in ringetjes en de komkommer in kleine blokjes.
- Maak de dressing door de honing, mosterd, olie en azijn te mengen. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Meng de dressing onder de groenten.
- Schik de salade op de borden en werk af met de gerookte vis.
- Lekker met volkoren stokbrood.
Tip: lekker met gerookte zalm, maar ook met gerookte forel of makreel. Of serveer een mengeling van verschillende soorten gerookte vis voor extra smaak!
Volg je een FODMAP-dieet? gebruik dan enkel het groene deel van de bosui.