Ingrediƫnten voor 2 personen
- varkenshaasje: 200 g
- venkel: 2 (knol)
- sinaasappel: 2
- pijnboompitten: 1 el
- honing: 1 el
- mosterd: 1 tl
- olijfolie: 1 el
- peper
Bereiding
- Snij de sinaasappels in stukken en verwijder de vliesjes. Vang het sap op in een kom. Maak de dressing door het sinaasappelsap te mengen met de honing en de mosterd.
- Snij de venkel in fijne reepjes. Meng de sinaasappelstukjes met de venkel en de dressing. Zet afgedekt in de koelkast.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder olie.
- Snij het vlees in lapjes en breng op smaak met peper. Bak het vlees gaar in een pan met olie.
- Serveer samen met de venkelsalade en werk af met de pijnboompitten.
- Lekker met volkoren pasta.
Tip: de vakterm voor het snijden van sinaasappels en het verwijderen van de vliesjes is 'peller Ć vif'.