Ingrediƫnten voor 2 personen
- quinoa: 160 g (ongekookt)
- broccoli: 250 g
groentebouillon: 100 ml
hazelnoten: 50 g
plantaardige yoghurt: 1 el
hazelnotenolie: 0,5 el
sherry-azijn: 0,5 el
peper uit de molen
zout
Bereiding
- Was de broccoli en snijd het dikste gedeelte van de stronken eraf. De rest in kleine stukjes en roosjes snijden.
- Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnootstukjes in een droge pan op middelhoog vuur onder voortdurend roeren goudbruin. Neem de hazelnoten uit de pan. Doe de groentebouillon in de pan, breng aan de kook, doe er dan de broccoliroosjes en stukjes bij. Laat ze op laag vuur 3-5 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Doe de broccoli in een vergiet, dan laten uitlekken en afkoelen.
- Meng de plantaardige yoghurt met de olie, de azijn en de geroosterde hazelnoten. Roer de stukjes broccoli erdoor. Met peper en zout op smaak brengen. Serveren met wit brood.
- Spoel en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking