Ingrediënten voor 2 personen
- asperges: 500 g (witte en groene)
- halloumi: 200 g
- kerstomaten: 125 g
- walnoten: 50 g
- sla: 0,5 (krop)
- courgette: 0,5
- appel: 0.5
- bieslook
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de courgette en snij in fijne plakken. Was ook de kerstomaten en snij in 2. Snij de halloumi in plakken. Verdeel de courgette, tomaatjes en halloumi over een ovenschaal. Besprenkel met goed wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak een goede 15-20 minuten in de oven.
- Schil de witte asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar en laat goed uitlekken.
- Snij ondertussen de harde onderkant van de groene asperges. Bak ze gaar in een hete grillpan. Bak daarna de witte asperges ook in de grillpan. Breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de bieslook fijn. Was de salade en snij in reepjes. Was de appel en snij in kleine blokjes. Meng de bieslook, salade, appel en walnoten en verdeel over de borden. Verdeel daarover de andere groenten en de halloumi. Besprenkel met wat olijfolie.
- Lekker met volkoren stokbrood.