Ingrediƫnten voor 2 personen
- gerookte zalm: 200 g
- radijzen: 0,5 (bussel)
- gemengde sla : 50 g
- tomaat: 1
- appel: 1 (groene)
- sherryazijn
- graanmosterd: 1 tl
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Was de radijzen en snij in fijne plakken. Was ook het loof en snij fijn.
- Schil de appels en snij in blokjes.
- Meng de radijzen en de appels in een kom. Voeg een scheut olijfolie, sherryazijn en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat een halfuurtje marineren in de koelkast.
- Was de sla indien nodig en snij de tomaat in blokjes.
- Verdeel de sla en tomaat over het bord.
- Leg daarop de gerookte zalm. Verdeel er de radijzen over en werk af met een beetje loof. Overdrijf niet want het loof kan pittig zijn.
- Lekker met (volkoren) stokbrood.
Tip: ook lekker om bij een kaasschotel te eten.