Ingrediƫnten voor 2 personen
- gekookte ham: 4 (sneetjes, ontvet)
- prinsessenbonen: 300 g
- kerstomaten: 100 g
- pijnboompitten: 25 g
- sjalot: 1 kleine
- yoghurt: 1 el (mager)
- citroensap: 1 tl
- teen look: 0,5
- bieslook: 1 tl (gehakt)
- peper
- zout
Bereiding
- Maak de prinsessenbonen schoon en kook ze beetgaar. Koel af onder koud stromen water. Laat uitlekken en doe in een grote mengkom.
- Snij de tomaten, de sjalot en de ham in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie. Meng de tomaten, sjalot, ham en pijnboompitten bij de bonen. Ga er eens over met de pepermolen.
- Maak de vinaigrette door de yoghurt, het citroensap, de geperste look en de gesneden bieslook te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Giet de vinaigrette over de groenten.
- Lekker met sneetjes geroosterd volkorenbrood.
Tip: een deel van de sperziebonen kan je vervangen door andere peulvruchten zoals linzen of kikkererwten. En de tomaten kan je vervangen door radijsjes voor een extra pittige smaak.