Ingrediënten voor 2 personen
- Ronde vellen rijstpapier: 6 - 8
- Sla: handje
- Mango: 1/4
- Komkommer: 1/2
- Rijstnoedels: 90 g
- Verse munt: naar smaak
- Bussel radijsjes: 0,5
- Pindakaas (100%): 1 el
- Zoetzure saus: 1 el
- Olie naar keuze: 1 el
- Sojasaus: 1 tl
Bereiding
- Kook de rijstnoedels beetgaar.
- Snij alle ingrediënten in fijne reepjes.
- Dip een vel rijstpapier in een schaal met water tot ze zacht en plooibaar worden.
- Nu kan je een rolletje beginnen maken door alle ingrediënten in het midden van het rijstvel te leggen.
- Maak een rolletje door eerst de kanten naar binnen toe te plooien en daarna in de lengte op te rollen van onder naar boven. Doe dit ook zo voor de andere springrolls.
- Maak de saus door de pindakaas te mengen met de zoetzure saus, sojasaus en olie. Voeg een beetje water toe als je de saus minder dik wil maken.
Tip: je kan variëren met ingrediënten: denk aan rodekool, sojascheuten, kiemgroenten, wortel, avocado, koriander, lente-ui, overschotje zoete aardappel…