Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Stoemp van rodekool met peer

Ingrediënten voor 2 personen

  • aardappelen: 400 g
  • rodekool: 1/4
  • peer: 1
  • ui: 0,5
  • melk: 50 ml (soja)
  • laurier: 1 (blaadje)
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen gaar. Giet af.
  2. Snipper de ui fijn. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Snij de rodekool in dunne reepjes.
  3. Bak de ui glazig in een hete pot met olie. Voeg de rodekool, de peren en de laurierblaadjes toe en stoof het geheel ongeveer 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes.
  4. Stamp de aardappelen samen met de rodekool en de melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zoutvervanger en nootmuskaat.

Alternatieve ingrediënten

Tip: heb je er graag nog iets bij? Deze stamppot combineert goed met vis, kip of kalkoen.