Ingrediënten voor 2 personen
- aardappelen: 400 g
- rodekool: 1/4
- peer: 1
- ui: 0,5
- melk: 50 ml (soja)
- laurier: 1 (blaadje)
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm… (hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen kan je dit vervangen door keukenzout)
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen gaar. Giet af.
- Snipper de ui fijn. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Snij de rodekool in dunne reepjes.
- Bak de ui glazig in een hete pot met olie. Voeg de rodekool, de peren en de laurierblaadjes toe en stoof het geheel ongeveer 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes.
- Stamp de aardappelen samen met de rodekool en de melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zoutvervanger en nootmuskaat.
Alternatieve ingrediënten
Tip: heb je er graag nog iets bij? Deze stamppot combineert goed met vis, kip of kalkoen.