Ingrediƫnten voor 2 personen
- aardappelen: 2
- zeevruchten: 200 g (diepvries)
- witloof: 2 (stronk)
- prei: 0,5
- ui: 0,5
- tomatenblokjes: 200 g (blik)
- groentebouillon: 250 ml
- witte wijn (scheut - optioneel)
- olijfolie
- peterselie
- peper
- zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Was en snij de witloof en de prei in stukjes. Snipper de ui fijn.
- Bak de ui glazig in een hete pan met olie. Voeg de witloof en de prei toe en bak een paar minuten mee. Doe dan de aardappel erbij en bak nog even aan Breng op smaak met peper. Voeg de zeevruchten, tomatenblokjes, groentebouillon en (eventueel) een scheut witte wijn toe. Laat een 15-tal minuten pruttelen op een zacht vuurtje tot de aardappelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Werk af met de peterselie.
- Lekker met een snee brood om in de saus te doppen.
Tip: heb je graag een iets vastere saus? Gebruik dan een instant sausbinder.