Ingrediƫnten voor 2 personen
- zilvervliesrijst: 175 g
olijfolie: 1 el
koolvisfilet: 200 g
rode paprika : 0,5 (in reepjes gesneden)
groene paprika: 0,5 (in reepjes gesneden)
tomatenblokjes: 200 g (blik)
zonnebloempitten: 1 el
fijngesneden peterselie
Bereiding
- Kook de rijst gaar.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui hierin goudbruin. Voeg de koolvis toe en bak 1 minuut mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 minuten. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst.
- Verdeel de rijst over 2 borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer het direct.