Ingrediënten voor 2 personen
- varkenshaasje: 200 g
- broccoli: 400 g
- magere of halfvolle melk: 250 ml
- bloem: 1 el
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper
- zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Bak het varkenshaasje kort in een pan met olie tot alle kanten mooi bruin zijn. Laat het vlees daarna verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C. Heb je je vlees graag nog rosé vanbinnen? Bak het dan ongeveer 15 minuten. Als je je vlees liever goed doorbakken hebt, reken dan eerder op 20-25 minuten. Breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
- Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli gaar.
- Maak ondertussen de bechamelsaus: verwarm een scheut olie (niet te warm). Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde droge roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper, de zoutvervanger en nootmuskaat.
- Snij het vlees in stukken en schik op het bord. Leg de broccoli erbij en overgiet met de saus.
- Lekker met gekookte aardappelen of pasta.
Tip:
- Een gladde droge roux is belangrijk voor de bechamelsaus omdat je zo de bloemsmaak vermijdt.
- Hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.