Ingrediënten voor 2 personen
- varkensmignonette: 200 g
- komkommer: 1
- pijpajuintje: 1
- yoghurt: 2 el
- pistachenootjes: 10
- citroensap
- olijfolie
- venkelzaad
- dille (vers)
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de komkommer in zeer fijne schijfjes. Rooster de venkelzaadjes en pistachenootjes in een pan zonder olie.
- Yoghurtsausje bereiden: pers lookteentjes uit en voeg de yoghurt, venkelzaadjes, fijngesneden pijpajuin en pistachenootjes toe. Breng op smaak met wat citroensap en peper. Voeg de komkommer toe aan het sausje.
- Kruid de varkensmignonette met peper en zout en bak de sneden aan elke zijde bruin in de olijfolie. Laat het vlees daarna verder garen in de oven voor ongeveer 5 tot 6 minuten. Bestrooi net voor het serveren met de dille.
- Lekker met Griekse pasta of gekookte aardappelen.