Ingrediënten voor 2 personen
geraspte kaas: 75 g
cottage cheese: 50 g
notenmengeling: 50 g
paneermeel: 50 g
ei: 1
sjalot: 1
ui: 0.5
tomatenblokjes: 0,5 (blik)
teen look: 0,5
tomatenpuree: 0,5 el
cayennepeper
olijfolie
paprika: 0,5
wortel: 0,5
basilicum (verse)
peper
zout
Bereiding
Snij de ui fijn . Meng de eieren, de geraspte kaas en de cottage cheese tot en glad beslag. Voeg daar de ui, de fijngehakte noten, het paneermeel, de cayennepeper en wat zout toe en meng goed. Is het mengsel te vochtig? Voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Zet het even aan de kant.
Snij ondertussen de sjalotten fijn en fruit in een pan met olie. Voeg tegen het einde de geperste look toe.
Snij de wortel en paprika in grove stukken en stoof mee met de sjalotten. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog even sudderen op een zacht vuurtje en mix dan glad. Voeg dan de basilicum toe. Rol het notenmengsel in balletjes. Bak even in een pan met olie tot ze mooi bruin zijn. Zet ze daarna circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Serveer samen met de tomatensaus.
Lekker met een fris slaatje of een pasta.
Tips:
- Zorg dat de groenten goed gaar zijn voor je ze mixt. Anders krijg je een korrelige saus in plaats van een mooie gladde.
- Een deel van de pasta kan je vervangen door groenten, zoals wortel of courgette. Snij de groenten met een speciale groenterasp in smalle, lange reepjes en stoof beetgaar.