Ingrediënten voor 2 personen
- kikkererwten: 150 g
- tuinbonen: 50 g
- selder: 2 (stengel)
- wortel: 1
- ui: 0,5
- kokosmelk: 200 ml
- citroen: 0,5
- olijfolie: 1 el
- koriander (vers)
- kurkuma: 1 th
- gember: 1 cm
- currypoeder
- peper
- zout
Bereiding
- Snipper de ui fijn en snij de wortel en selder in kleine blokjes. Bak deze circa 4 minuten in een het pan met olie.
- Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg de gember, de kurkuma en zwarte peper toe aan de groenten. Doe dan de kikkererwten en de tuinbonen erbij.
- Voeg de kokosmelk toe, zet een deksel op de pan en laat zo’n 30 minuten sudderen op een laag vuur. Breng op smaak met currypoeder, zout en peper. Werk af met wat (verse) koriander.
- Lekker met zilvervliesrijst, mie of Griekse pasta