Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Vegetarische moussaka

Ingrediënten voor 2 personen

  • aubergine: 0,5
  • tomaten: 2
  • ui: 1
  • knoflookteentje: 1
  • quorn gehakt: 200 g
  • paneermeel
  • tomatenconcentraat: 0,5 (potje)
  • ketchup
  • olijfolie
  • bloem: 20 g
  • sojamelk 150 ml
  • komijn
  • Provençaalse kruiden
  • tabasco
  • gedroogde oregano
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Het quorn gehakt op smaak brengen met wat komijn. Dit afdekken en in de koelkast zetten.
  2. De ui en het knoflookteentje snipperen en stoven in een beetje olijfolie, 2 kl tomatenconcentraat, een beetje ketchup, wat Provençaalse kruiden, oregano en peper en zout toevoegen en alles zachtjes laten sudderen gedurende een 5-tal minuten.
  3. Het quorn gehakt met het resterende gesnipperde knoflookteentje opbakken in 1 el olijfolie.
  4. De tomaten ontvellen en in schijven snijden. Dit op smaak brengen met peper, zout en oregano.
  5. De aubergine in schijven snijden, op smaak brengen met Provençaalse kruiden en bakken in 2 tot 3 el olijfolie.
  6. Voor de bechamelsaus: wat olijfolie laten smelten en de bloem erdoor roeren. De sojamelk erbij voegen en roeren tot je een homogene saus krijgt. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
  7. De moussaka samenstellen in een diepe ovenvaste schotel:
    - eerste laag: bodem bedekken met de schijven aubergine
    - 2de laag: het quorn gehakt met de ui-tomatensaus
    - 3de laag: de schijven tomaat
    - 4de laag: de bechamelsaus
  8. Bestrooien met paneermeel en sprenkel er wat olijfolie over. Zet gedurende 20 tot 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.