Ingrediënten voor 2 personen
- aubergine: 0,5
- tomaten: 2
- ui: 1
- knoflookteentje: 1
- quorn gehakt: 200 g
- paneermeel
- tomatenconcentraat: 0,5 (potje)
- ketchup
- olijfolie
- bloem: 20 g
- sojamelk 150 ml
- komijn
- Provençaalse kruiden
- tabasco
- gedroogde oregano
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding
- Het quorn gehakt op smaak brengen met wat komijn. Dit afdekken en in de koelkast zetten.
- De ui en het knoflookteentje snipperen en stoven in een beetje olijfolie, 2 kl tomatenconcentraat, een beetje ketchup, wat Provençaalse kruiden, oregano en peper en zout toevoegen en alles zachtjes laten sudderen gedurende een 5-tal minuten.
- Het quorn gehakt met het resterende gesnipperde knoflookteentje opbakken in 1 el olijfolie.
- De tomaten ontvellen en in schijven snijden. Dit op smaak brengen met peper, zout en oregano.
- De aubergine in schijven snijden, op smaak brengen met Provençaalse kruiden en bakken in 2 tot 3 el olijfolie.
- Voor de bechamelsaus: wat olijfolie laten smelten en de bloem erdoor roeren. De sojamelk erbij voegen en roeren tot je een homogene saus krijgt. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
- De moussaka samenstellen in een diepe ovenvaste schotel:
- eerste laag: bodem bedekken met de schijven aubergine
- 2de laag: het quorn gehakt met de ui-tomatensaus
- 3de laag: de schijven tomaat
- 4de laag: de bechamelsaus - Bestrooien met paneermeel en sprenkel er wat olijfolie over. Zet gedurende 20 tot 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.