Ingrediƫnten voor 2 personen
- tongfilet: 200 g (of scholfilet)
- asperges: 125 g
- courgette: 0,5 (kleine)
- prei: 0,5 (grote)
- erwten: 75 g
- citroen: 0,5 (bio)
- groentebouillon: 65 ml
- dille: 0,5 el (vers)
- olijfolie
- boter
- peper
- zout
Bereiding
- Was de prei, de courgette en de asperges. Snij de prei in reepjes en de courgette in plakjes. Schil de asperges en snij in stukjes van 4-5 cm lang.
- Verhit een pan met olie en stoof daarin eerst de prei, dan de courgette en dan de asperges en schep ze regelmatig om. Voeg tenslotte de doperwtjes en de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Dep de afgespoelde visfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Leg deze op de groenten en laat ze op laag vuur in 5 tot 10 minuten gaar worden.
- Leg een klontje boter op de vis en bestrooi met de gehakte dille. Garneer met plakjes citroen.
- Lekker met pasta of puree.