Ingrediënten voor 2 personen
- gehakt : 100 g (kalf)
- americain natuur: 100 g
- spinazie: 400 g (diepvries)
- ui: 2
- soja melk: 6 el
- ei: 1 (klein)
- teen look: 2
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 200°C.
- Laat de spinazie in een ovenschotel gedurende 10 minuten ontdooien.
- Mix de ui, de look en de melk en meng met het gehakt, ei en de ontdooide spinazie. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Kneed alles tot een vaste massa en vorm een brood van ongeveer 5 cm dikte. Bestrooi het broodje helemaal met bloem of draai in een varkensnetje zodat het niet uiteen valt of barst.
- Leg het broodje in een ingeboterde vuurvaste schotel. Bak gedurende 30 minuten op 200°C.
- Lekker met gebakken aardappelen en een slaatje.