Ingrediƫnten voor 2 personen
- zoete aardappel: 2 kleine
- volkorenbloem: 120 g
- bakpoeder: 1 tl
- ei: 1
- arachideolie: 25 g
- melk (plantaardige): 175 ml
- rijpe avocado: 1
- ricotta: 125 g
- chilivlokken
- peper
- zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de eieren, de olie en de melk in een mengkom. Mix tot een glad beslag met de elektrische mixer. Laat het beslag 5 minuten rusten.
- Mix de gare zoete aardappelen tot een gladde puree.
- Doe de puree bij het beslag en mix tot een gladde massa.
- Verwarm het wafelijzer en bak wafels van het beslag.
- Snijd de avocado in plakjes. Breng de ricotta op smaak met zout en peper. Serveer de wafels met ricotta en plakjes avocado. Werk af met chilivlokken.
Dit recept komt uit het kookboek Plan 500 gram van Michaƫl Sels