Ingrediƫnten voor 2 personen
- rodekool: 1/4
- wortel: 1
- appel: 1
- rode ui: 0,5
- blauwe kaas: 50 g
- walnoten: 50 g
- balsamico
- azijn: 3 el
- olijfolie: 1 el
- honing: 1 tl
- peper
- zout
Bereiding
- Meng in een ruime kom de olijfolie, balsamicoazijn, de honing, een snuifje zout en peper. Meng goed door elkaar tot een mooie dressing.
- Snij de rodekool in fijne reepjes. Schil en rasp de wortel en snij de rode ui in fijne halve ringen.
- Voeg de groenten toe aan de dressing en meng goed. Laat het geheel even trekken.
- Schil ondertussen de appels en snij in dunne plakjes.
- Schep het rodekoolmengsel in het midden van een bord. Verkruimel de blauwe kaas erover. Verdeel ook de walnoten en werk af met een paar schijfjes appel.
- Lekker met een stukje stokbrood.
Tip: vind je dat blauwe kaas een te sterke smaak heeft? Gebruik dan geitenkaas of een andere kaas die je graag eet.