Ingrediƫnten voor 2 personen
- witloof: 2 (stronk)
- veldsla: 100 g
- walnoten: 50 g (gepelde)
- limoen: 1 (onbespoten)
- honing: 2 el
- olijfolie: 2 el
- gemberwortel (stukje)
- peper
- zout
Bereiding
- Was de limoen goed en rasp een stukje van de schil. Pers de limoen daarna uit. Schil de gember en rasp fijn.
- Plet een vierde van de walnoten fijn. Doe de rest van de noten in een pan en bak zonder olie. Voeg de honing toe en laat lichtjes karamelliseren.
- Maak de dressing door het limoensap, de limoenschil, olijfolie, wat water en de geraspte gember te mengen. Voeg de geplette noten hieraan toe. Breng op smaak met wat peper.
- Was de sla en snij het witloof in reepjes. Meng de groenten door de dressing en werk af met de noten.
- Lekker met dik gesneden volkoren boerenbrood en geitenkaas of feta.
Tip: Ook heel lekker met een gebakken eitje bij of met een stukje vis. Of als slaatje bij een kaasschotel.