Ingrediënten voor 2 personen
gebakken kipfilet: 150 g
witloof: 2 (stronkje of roodlof)
rammenas: 1
appel: 1
veldsla: 65 g
appelazijn: 75 ml
citroen: 0,5
honing: 1 el
peterselie
kaneel: 0,5 (stokje)
peper
zoutvervanger zoals Losalt, K-sel, herbamare natriumarm…
Bereiding
- Maak de dressing: meng de appelazijn, citroensap, honing en het kaneelstokje. Zet op een zacht vuur en laat ongeveer een kwartier inkoken tot je een dikke saus krijgt. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje. Voeg dan de olijfolie toe en breng op smaak met peper en de zoutvervanger.
- Was de rammenas en rasp fijn. Was het witloof of roodlof. Verwijder de harde stronk onderaan en snij de bladeren in repen. Was de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne stukken. Snij de gebakken kipfilet in reepjes. Snipper de peterselie fijn en was de salade.
- Meng alle ingrediënten met elkaar en giet de dressing erover.
- Lekker met gebakken aardappelen of pasta.
Tip: hoef je niet per se een zoutarm dieet te volgen? Dan kan je gewoon zout gebruiken als je wil.