Ingrediënten voor 2 personen
- zalm: 200 g
- aardappelen: 225 g (krieltjes of vastkokende aardappelen zoals Charlottes, Franceline of Nicola )
- broccoli: 0,5
- sjalot: 0,5
- mosterd: 1 th
- limoensap: 1 el
- olijfolie: 30 ml
- peper
- zout
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
- Schil de aardappelen en snij ze in 2, was de broccoli en snij ze in kleine stukjes.
- Neem een bakplaat en leg er de aardappelen op. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Rooster gedurende 15 minuten. - Wrijf de zalm in met olijfolie, peper en zout. Haal de bakplaat uit de oven, voeg de zalm toe en rooster ongeveer 5 minuten tot de aardappelen zacht zijn.
- Draai de aardappelen om, voeg de broccoli toe en besprenkel opnieuw met olijfolie.
Laat nog 2 à 3 minuten roosteren tot de zalm en broccoli bruin zijn. - Klop het citroensap, de sjalot en mosterd met wat olie en zout. Besprenkel het over de zalm en groenten.