Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Zalmtraybake met boerenkool

Ingrediënten voor 2 personen

  • broccoli: 0,5
  • zalmmoten: 2
  • boerenkool: 50 g
  • gember: 1 cm
  • sesamolie: 0,5 el
  • oestersaus: 0,5 el
  • Chilivlokken
  • limoenen: 1
  • pinda’s, gehakt: 25 g
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes, leg ze op een bakplaat en overgiet met sesamolie. Leg ook de moten zalm op de bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
  3. Was de boerenkool en snipper ze fijn. Voeg ze toe aan de bakplaat, samen met de pinda’s, en bak opnieuw 12 minuten.
  4. Voor het sausje rasp je de gember fijn en meng je die met de oestersaus, het sap van 1 limoen, 1 eetlepels olijfolie en chilivlokken, peper en zout naar smaak.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, overgiet met het sausje en serveer.

Dit recept komt uit het 'Prikkelbare darmen kookboek: recepten voor een rustige buik' van Michaël Sels en Heiko De Schepper.