Ingrediënten voor 2 personen
- broccoli: 0,5
- zalmmoten: 2
- boerenkool: 50 g
- gember: 1 cm
- sesamolie: 0,5 el
- oestersaus: 0,5 el
- Chilivlokken
- limoenen: 1
- pinda’s, gehakt: 25 g
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, leg ze op een bakplaat en overgiet met sesamolie. Leg ook de moten zalm op de bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
- Was de boerenkool en snipper ze fijn. Voeg ze toe aan de bakplaat, samen met de pinda’s, en bak opnieuw 12 minuten.
- Voor het sausje rasp je de gember fijn en meng je die met de oestersaus, het sap van 1 limoen, 1 eetlepels olijfolie en chilivlokken, peper en zout naar smaak.
- Haal de bakplaat uit de oven, overgiet met het sausje en serveer.
Dit recept komt uit het 'Prikkelbare darmen kookboek: recepten voor een rustige buik' van Michaël Sels en Heiko De Schepper.