Er zijn oplichters aan het werk die via valse mails en telefoons proberen je gegevens te achterhalen en te misbruiken.
Lees onze tips en laat je niet misleiden door phishing.

Zoete pizzasaus met kidneybonen

Ingrediënten voor 2 personen

  • pizzadeeg: 1
  • kidneybonen: 200 g
  • champignons: 100 g
  • paprika: 1
  • rode ui: 1
  • look: 1
  • tomatenpuree: 1 blikje
  • ketjap: 1 el
  • witte wijnazijn: 0,5 el
  • geraspte mozzarella: 30 g
  • bruine suiker
  • olijfolie: 0,5 el
  • Italiaanse kruiden
  • water: 50 ml
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de ui glazig in ongeveer 5 minuten.
  4. Was en snij ondertussen de paprika en champignons.
  5. Voeg de fijngesneden paprika’s toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg dan de champignons toe. Pers de look en laat kort meebakken. Voeg de tomatenconcentraat, de ketjap, witte wijnazijn, de bruine suiker en het water toe. Laat het geheel 5 minuten koken op een zacht vuur.
  6. Spoel ondertussen de kidneybonen en laat ze uitlekken. Voeg de kidneybonen en de Italiaanse kruiden toe. Meng het geheel goed en laat nog even sudderen. Breng op smaak met peper.
  7. Spreid de saus uit over de pizzadeeg. Strooi er de geraspte mozzarella over. Bak in de voorverwarmde oven tot je pizzadeeg krokant is. Dit is afhankelijk van de temperatuur van je oven, maar duurt ongeveer 10 minuten.