Ingrediënten voor 2 personen
- couscous: 125 g (volkoren)
- kikkererwten: 200 g (blik)
- prinsessenbonen: 200 g
- doperwten: 100 g
- citroen: 1 (onbespoten)
- groentebouillon: 250 ml
- koriander: 6 (takjes)
- munt (blaadjes)
- peper
Bereiding
- Maak de boontjes schoon, snij ze in stukjes en kook ze gaar. Laat de doperwten schrikken in het kookwater van de boontjes (kort op het einde).
- Breng intussen de groentebouillon aan de kook en voeg de couscous toe. Was de citroen en rasp een deel van de schil. Pers de citroen uit en voeg alles toe aan de couscous. Laat circa 10 minuten wellen.
- Spoel de kikkererwten onder koud water.
- Was de koriander en munt en snij in kleine stukken. Meng de kikkererwten, de boontjes en de doperwten onder de couscous. Breng op smaak met wat peper.
Tip: Ook lekker met wat maïs bij!