Tandverzekering DentaPlan

 • Hoge terugbetalingen tot € 1737 per jaar per persoon, voor al je tandzorgen.
 • Betaalbaar dankzij lage premies. Kinderen van 0 tot 3 jaar zijn gratis verzekerd.
 • Wij verzekeren iedereen, ongeacht je leeftijd of medische voorgeschiedenis.
 • Al 2 kinderen verzekerd? Dan sluit je derde kind gratis aan bij DentaPlan.

Bereken mijn premie

DentaPlan online aanvragen

Je kan onze tandverzekering nu ook snel en eenvoudig online aanvragen. Je kan meteen aansluiten in enkele klikken.

Sluit meteen aan

Meer weten over DentaPlan

Wens je meer informatie te ontvangen? Of heb je een vraag? Vul dan het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

Ik wil meer weten

Nog geen lid van Solidaris? 

Om aan te sluiten bij DentaPlan moet je lid zijn van ons ziekenfonds. Nog geen lid? Wij regelen je overstap met je huidig ziekenfonds. Je hoeft zelf niets te doen.

Word lid van Solidaris

Tandvoordelen voor iedereen bij Solidaris

Heeft je kind een beugel nodig? De kosten lopen al snel op tot duizenden euro’s. Dankzij onze sterke tandvoordelen, inbegrepen in je ledenbijdrage, krijgen kinderen tot € 1425 terugbetaald bij orthodontie. Volwassenen krijgen € 1050 terugbetaald voor kronen, bruggen, implantaten en prothesen. Tandzorg bij kankerpatiënten en ongevallen wordt tot € 4000 terugbetaald. Meer weten?

In combinatie met DentaPlan ben je extra sterk verzekerd tegen hoge tandkosten. Onze betaalbare tandverzekering biedt hoge terugbetalingen aan, tot € 1737. Elk jaar opnieuw! Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoge facturen.

Veelgestelde vragen

DentaPlan tandverzekering betaalt een brede waaier aan tandzorg terug. Ook de dure tandzorg, waarvoor je niet kan rekenen op een terugbetaling van de ziekteverzekering.

 • Orthodontie: blokjes, beugels ...
 • Tandimplantaten
 • Tandprothesen
 • Preventieve tandzorg: mond- en tandonderzoeken, tandsteen verwijderen, reinigen ...
 • Curatieve tandzorg: tanden trekken, gaatjes vullen, mondradiologie ...
 • Parodontologie: tandvleesaandoeningen

Bekijk hier alle details.

Om je terugbetaling aan te vragen, vul je het tegemoetkomingsformulier in. Bezorg het vervolgens digitaal of via de brievenbus van de loketten aan ons, samen met je getuigschrift van de tandarts.

Ja, er is een wachttijd. Dat betekent dat je bij de start van je contract een bepaalde periode moet 'wachten' op een terugbetaling van je tandzorg. Je kan je kosten dus niet onmiddellijk recupereren. Je eerste terugbetaling krijg je na afloop van de wachttijd voor tandzorgen die ná de wachttijd worden uitgevoerd.

 • Wachttijd 6 maanden: preventieve tandzorg, parodontologie, curatieve tandzorg.
 • Wachttijd 12 maanden: orthodontie, tandimplantaten, tandprothesen.

In sommige situaties is er geen wachttijd en betalen wij onmiddellijk je kosten terug:

 • Je hebt een ongeval gehad (na de aansluiting).
 • Je was langer dan 6 of 12 maanden verzekerd bij een andere gelijkaardige tandverzekering. Je bent zonder onderbreking overgestapt naar onze tandverzekering.
 • Er is geen wachttijd voor kinderen 0 tot 3 jaar. Een pasgeboren baby of adoptiekind jonger dan 3 jaar kan genieten van de voordelen van onze tandverzekering zonder wachttijd.

Het bedrag dat je jaarlijks terugkrijgt via je tandverzekering, stijgt naarmate je langer aangesloten bent. Vanaf 3 jaar aansluiting krijg je jaarlijks tot € 1737,36 terug.

 • Het eerste jaar: maximaal € 434,33.
 • Het tweede jaar: maximaal € 868,66.
 • Het derde jaar: maximaal € 1737,36 (€ 1447,82 voor orthodontie, tandprothesen en implantaten).

Goed om te weten: binnen je DentaPlan tandverzekering is er geen franchise op tandkosten.

Je kan een DentaPlan tandverzekering afsluiten als je aan volgende voorwaarden voldoet:

 • Je bent lid van ons ziekenfonds en je betaalde je ledenbijdrage.
 • Je hebt een eigen lidboekje waarvan je titularis bent.

Als je een eigen lidboekje hebt, kan je heel eenvoudig jezelf én je hele gezin verzekeren! Er is geen leeftijdsgrens. Je kan aansluiten ongeacht je leeftijd.

Dat kan alleen indien een van de ouders mee aansluit. Als je een eigen lidboekje hebt, kan je heel eenvoudig jezelf én je hele gezin verzekeren. Indien er door een verzekeringscontract meer dan 2 kinderen verzekerd worden, moet er vanaf het 3de kind op het verzekeringscontract geen premie meer betaald worden.

Bekijk alle details

Wil je meer weten over DentaPlan?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

Verplichte velden

Wij verzamelen en verwerken bepaalde persoonlijke gegevens. Dat doen we om onze taak als ziekenfonds (wet van 6 augustus 1990) te kunnen uitvoeren, om jouw dossier te beheren en om je op de hoogte te houden van onze diensten en activiteiten. Een van onze wettelijke doelstellingen is namelijk om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Het is je recht om te weten welke gegevens we van jou verwerken, om te vragen je gegevens te verbeteren of te wissen, om de overdracht aan een derde te vragen, om je te verzetten tegen geautomatiseerde beslissingen en om de verwerking van je gegevens voor direct marketing stop te zetten. Meer informatie vind je op de pagina over ons privacybeleid.

Solidariteit is het kloppend hart van ons ziekenfonds. Solidaris wil er zijn voor iedereen. Ziek of gezond. Want goede en betaalbare gezondheidszorg, daar heeft iedereen recht op. Bij ons ziekenfonds sta je bovendien sterk in je voordeel. Je kan rekenen op een goede dienstverlening en een sterk voordelenpakket voor jou en je gezin.

Solidaris, iedereen mee.